Oktober

BHV

Vandaag de eerste dag van de BHV cursus. Bedrijfshulpverlening, dus vanaf nu sta ik op scherp! De locatie was Van der Valk Wassenaar, beetje tricky zo de dag na 3 oktober, maar we waren op tijd. Deze week behandelden we eerste hulp, spoedeisend en minder dringend. Dit werd aan het eind van de middag gevolgd door een tentamen in de vorm van 30 meerkeuze vragen. De uitslag volgt binnen onbepaalde tijd via de post. Volgende week leren we hoe om te gaan met brand. Spannend!

Fronteers

Vrij onverwacht bleken er gisteren tickets voor Fronteers beschikbaar te zijn. Vanochtend de trein van tien voor 8 naar Amsterdam, door naar prachtig Tuschinski. Ik was in 2010 al eerder geweest, met toenmalig collega Maaike, nu met nieuwe collega's Steven en Bart. Het was de tiende editie van het congres, met de talk Ghost of CSS werd teruggekeken op het verleden, en ik voelde me al zo oud in dit gezelschap! Een andere highlight was een lezing over WebVR, waarbij we allemaal met een kartonnen bril op ons hoofd zaten. Al met al een zeer geslaagde dag.

Lees verder

Blade Runner

De regenachtige zaterdag bleek een mooi moment voor een bezoek aan Blade Runner 2049. Bij de oorspronkelijke aankondiging had ik zo mijn twijfels, maar het heeft gelukkig goed uitgepakt. Ook als een op zichzelf staande film. Maar goed ook, want deel 1 bleek toch wel behoorlijk weggezakt in mijn geheugen. Tijd voor een rewatch.

Het vervolg op de klassieker uit 1982. Blade Runner 2049 is de nieuwe film van regisseur Denis Villeneuve. In Blade Runner 2049 wordt politieagent K (Ryan Gosling) benoemd tot nieuwe blade runner. Hij ontdekt een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. Zijn ontdekking leidt tot een speurtocht naar de voormalige blade runner Rick Deckard (Harrison Ford), die al dertig jaar vermist wordt.

Sólstafir

Leuk, ik heb tickets gekocht voor het optreden van Sólstafir in december. Ze komen met Myrkur en Árstíðir in de Maassilo onder de noemer Baroeg On Tour. Ik zag ze al eerder, in Baroeg zelf, met Sahg en Long Distance Calling. Ben ook wel benieuwd naar Myrkur. Hoewel erg gehypet, vind ik hetgeen ik ervan gehoord heb best interessant. We gaan het zien!

LIFF 2017

Het aftellen is begonnen, het is weer tijd voor het Leiden International Film Festival. Overigens niet te verwarren met die van Leeds, die tegelijkertijd is en dezelfde afko hanteert op Twitter (tikje verwarrend). Vond op Letterboxd een fijne lijst met wat er allemaal draait. Ik heb al een aantal films gereserveerd, mogelijk dat er gedurende de week nog een paar afvallen en bijkomen, maar in de basis is de boel ingepland. Ik heb er weer zin in!