Geschreven

ISO

Het eind van het jaar stond op werk in het teken van ISO 27001. Vorige week het online examen voor de Foundation certificering gedaan. Bijzondere ervaring. Je moest schermdelen en de webcam aan en mocht niet van je plek en niet praten. Vanuit India keek er iemand mee of je het wel eerlijk deed en moest ik vooraf via de webcam de kamer tonen. Heel officieel allemaal. Gelukkig uiteindelijk met een ruime voldoende geslaagd. Phew!

Lees verder

Erfgoed

In het jaar 1769 overleed in Enkhuizen mijn verre voorouder Cornelis Valentijn. Hij ligt aldaar begraven in de Westerkerk. Zijn verhaal is extra bijzonder, want hij behoorde tot het volk der Bouginezen en werd geboren op het Indonesische eiland Sulawesi (ook wel Celebes, zie headerbeeld) en kwam als slaafgemaakte terecht in Noord-Holland.

Afgelopen zondag kwam ons aller Cornelis voorbij in het televisieprogramma Firma Erfgoed in de aflevering getiteld 'Enkhuizen'.

Lees verder

BHV

Jaren geleden al eens een tweedaagse cursus BHV gedaan, maar daar om allerlei redenen geen vervolg aan gegeven. Heel eerlijk ben ik niet het take-charge type bij noodgevallen, zoveel zelfkennis heb ik ondertussen ook wel. En verder kwam Corona er natuurlijk tussendoor. Maar toen er eerder dit jaar vrijwilligers gezocht werden, leek het me toch wel weer eens de moeite waard. Meer kennis is altijd goed.

De cursus was nu 1 dag, alleen praktijk, dus geen schriftelijke test aan het eind. Dat was maar goed ook, want er werd veel informatie behandeld en ik was behoorlijk gaar aan het eind. Was wel weer heel leerzaam: reanimatie, hoe werkt de AED, brandblussen op het parkeerterrein, welk verband wanneer. Dat soort dingen. Ik hoop 't allemaal nooit te hoeven gebruiken, maar toch goed om weer eens de revu te laten passeren.

Filmmuziek

Vanmiddag naar een matineevoorstelling van de De Avond van de Filmmuziek geweest. Had dit uitje eerder dit jaar aan Broer cadeau gedaan voor zijn verjaardag. Met de trein naar een behoorlijk vol Ziggo Dome afgereisd en geluisterd naar de muziek uit allerhande films en host was Dominic Seldis.

Het Grammy Award winnende Metropole Orkest speelt de mooiste muzikale composities die speciaal voor film zijn geschreven. Uit klassiekers als Dances with Wolves, Indiana Jones en The Shawshank Redemption, maar ook muziek uit meer recente hits zoals Avatar, Interstellar en Pirates of the Caribbean. Samen met grote filmcomponisten en muzikale gasten vieren we de allermooiste filmmuziek van grootheden als John Williams, James Horner en Hans Zimmer.

Lees verder

Ayutthaya

Het werk zit er op en we gaan ons eigen weg. Een deel van het team vliegt zondag weer terug en gaat nog een paar dagen naar één van de vele eilanden. Een aantal mensen plakken daar nog een week vakantie achteraan en er gaat zelfs iemand alleen naar een stilte retraite. Hoe stoer is dat!

Ik ga echter vrijdag weer terug, ik vlieg met mijn mede projectmanager Simon terug naar Schiphol. Dat geeft ons dus donderdag de kans op één laatste excursie. Heb in mijn Lonely Planet van de kringloop gekeken en online wat gezocht, uiteindelijk gekozen voor Ayutthaya.

Lees verder

Hua Hin

Zo, dat is luxe! De AirBNB in Hua Hin (een badplaats zo'n 200km ten zuiden van Bangkok) bestaat uit een serie fijne kamers gelegen rondom een zwembad. Dus we grijpen elk moment aan om even lekker af te koelen in het water. Bij aankomst na de BBQ die voor ons klaarstond en zaterdagochtend voor het ontbijt.

Even terugschakelen dit weekend. Vandaag een heerlijke Thaise massage op mijn kamer, werd me omschreven als 'Yoga waarbij je zelf niets hoeft te doen'. En dat klopt wel, de Thaise mevrouw vouwt me meermaals dubbel en is verbazingwekkend sterk. Helemaal ontspannen verlaat ik de kamer. Toch eens kijken of ik dat in Leiden ook ergens kan boeken.

Lees verder

True Digital

Onze 2e werkdag hier in Bangkok. Ik ontbijt vandaag met het heerlijke fruit van de goedlachse mevrouw in het steegje verderop, je wijst aan wat je wilt hebben en ze snijdt het razendsnel vakkundig in hapklare stukjes. Goeie skillz. Een deel van het team heeft overigens inmiddels te kampen met darmproblemen (blijft opvallend hoe snel je daar op reis met elkaar over praat), bij mij so far, so good. Fingers crossed!

In de ochtend hebben we een interne sessie, gevolgd door lunch, vandaag bij de uitgebreide food court. Na de nodige keuzestress, valt mijn oog op het aanbod van de Vietnamees. In de middag doen we een workshop over partnership met Amer Iqbal, voorheen van o.a. Meta (Facebook). Deze van oorsprong Australiër is een enthousiast verteller met een aantal interessante voorbeelden uit de praktijk.

Lees verder

Uitzicht vanaf het dakterras van het hotel

Bangkok

Zaterdag om half 3 de trein naar Schiphol genomen. De route door security verloopt soepeltjes, alleen mijn metalen tandenstokers bleken verdacht over te komen in de scan en moeten nagekeken. Daarna een deel van de groep gevonden en het rondhangen kan beginnen. We hebben vertraging van een half uurtje en kunnen om 17:39 boarden. De films Past Lives en South of Heaven gekeken. Verder wat geprobeerd te slapen en een high score op de in-flight trivia game behaald. Woohoo!

Lees verder

Thailand

Ik dacht dat vorig jaar decadent was, met die vele reizen en uitstapjes, maar ik geloof dat 2023 ook een flink doorreisd jaar zal gaan worden. Ben uiteraard net terug uit Japan, en nu staat de volgende reis al op de planning! Wederom op pad naar Azië, ik ga namelijk de eerste 2 weken van november naar Thailand. Bangkok om precies te zijn!

Lees verder

Metal

Lange tijd heb ik vrijwel uitsluitend shirts van allerhande metal bands gedragen. Op een gegeven moment werd dat minder, je wordt ouder, je smaak verandert, je maat fluctueert. Dus ik heb een deel van de shirts verkocht. Ik denk dat het veel mensen zal verbazen, maar ze zijn best waardevast. En, hoe vaker gedragen, hoe meer waarde in het beste geval.

Lees verder

Shades

Las eerder dit jaar The Invisible Life of Addie LaRue van de Amerikaanse schrijfster V.E. Schwab. Een vriendin tipte me haar Shades of Magic trilogie, dus daar ben ik recentelijk aan begonnen. In het vliegtuig vanuit Tokyo deel 2 uitgelezen en begonnen aan deel 3. Ik geloof dat er later die jaar ook een 4e deel uitkomt, mogelijk als eerste van een 2e trilogie. Ben benieuwd. Aanrader. Als lichte fantasy met magie je ding is, althans.

Lees verder

Japan

Zo, dat was me -letterlijk- nogal een wereldreis! Gisterochtend ging om kwart voor 6 (Japanse tijd, dus 7 uur eerder in Nederland) de wekker. Met de bus naar vliegveld Narita. We bedanken onze reisleider voor haar werk, vervolgens koffers inchecken en door de security.

Nog wat laatste Yen opmaken in de winkeltjes en dan maar weer wachten bij de gate. Het vliegtuig vertrekt mooi op tijd en de vlucht zal iets korter zijn gepland (14u ipv 15 zoals aangekondigd, mooi weer misschien?), dus de overstap in Parijs is gelukkig ook wat ruimer. We hebben voor dit stuk extra beenruimte gekocht, dus dat is ook prettig.

Lees verder

Kamakura

Donderdag staat een excursie naar Kamakura op het programma. Deze plaats ligt aan de kust, zo'n 40 minuten met de trein ten zuiden van Tokyo. Je kunt hier eventueel in zee zwemmen en er is een trail om te lopen met verscheidene tempels en een groot Buddha beeld. Het is weer bloedheet vandaag, toch besluiten we met een groep de trail te doen. Zo'n 3.5km door bos, klimmen en afdalen. Aan het eind kon je ons allemaal opdweilen, maar het was erg mooi en we hebben behoorlijk gelachen.

Lees verder

Tokyo

Dinsdag voor de verandering maar weer eens vroeg op, we gaan met de bus op pad. Weer eens een eigen bus, dus niet tussen de locals. Ook wel eens prettig, kunnen we ongegeneerd lawaai maken. Na enige tijd stoppen we bij het Kawaguchimeer met een prachtig uitzicht op de vulkaan Fuji. Ze hebben hier allemaal bloemen geplant en gezaaid, die doen 't goed op de vele (vele!) foto's die hier gemaakt worden. We hebben mazzel, het is zonnig vandaag en er zijn bijna geen wolken, dus we hebben mooi uitzicht op de vulkaan die gelukkig slaapt sinds 1709.

Lees verder