Geschreven

Arnhem

Afgesproken op Arnhem CS, om in de stad te gaan lunchen en weer eens bij te kletsen. Oorspronkelijk gepland voor vorige maand, maar toen was er code oranje voor regen en onweer. Nu dus een nieuwe poging. Met de trein via Utrecht. Het reisadvies was om via Amsterdam naar Utrecht te gaan, die suffe boemel van Leiden naar Utrecht doet er nog langer over dan toen ik er nog studeerde, omdat er nog wat haltes zijn toegevoegd. Zou toch echt wel fijn zijn als dat eindelijk dubbelspoor wordt en er een intercity kan gaan rijden, zoals nu voor 2026 in de planning staat.

Lees verder

Op pad

Had afgelopen week vrij genomen. Rustig aan gedaan, maar zo'n week loopt vreemdgenoeg toch altijd bijzonder snel weer vol. Zondag naar Amsterdam voor een BBQ, lekker in de zon bij het IJ zitten kletsen. Gedurende de week een aantal groepslessen gevolgd in de sportschool. Begin van de week ook maar weer eens een massage meegepakt, toch fijn als alles weer net wat gesmeerder loopt. Eens kijken of ik de Barbenheimer combi nog in de bios kan voltooien.

Lees verder

Photoshoot

Vorige maand in de duinen in ons beste goed een photoshoot gedaan voor mijn vaders 70e verjaardag. Tot mijn verrassing erg leuk om te doen, we hadden ook een prachtige zonnige dag gelukkig. Daarnaast toch best wel confronterend (zit mijn haar nog goed?) en op een gegeven moment kramp van het blijven lachen.

De foto's vervolgens afgelopen zondag gekregen, hierbij een hele kleine selectie. We hebben er echt heel veel gekregen, en konden 1 van de groepsfoto's kiezen voor extra bewerking. Echt meer dan waar voor ons geld en een hele leuke middag gehad. Dus mocht je nog een leuke fotograaf zoeken voor een dergelijk evenement, Pascale van Reijn is een aanrader!

Lees verder

Rotterdam

Net terug uit Rotterdam. Eindelijk weer eens op pad om Tjerk aan te moedigen bij de marathon, nadat deze twee keer was uitgesteld vanwege Corona. We zitten net aan de start van een nieuwe golf, dus toch weer wat voorzichtig in de trein en onderweg. Nadat we hebben geklapt bij de Erasmusbrug toch nog even gekeken bij de metro naar het centrum, maar die was helemaal volgepakt, dus we gaan lopend.

Lees verder

Schoonhoven

De meisjesnaam van mijn moeder is Schoonhoven. Vreemd genoeg was ze echter nog nooit in de plaats met die naam geweest. Dus dat leek ons wel een leuk uitje voor deze zondag.

Schoonhoven is als Zilverstad bijna 700 jaar oud. Nadat de kasteelheren in de 14e eeuw opdracht gaven aan de eerste zilversmeden heeft de stad zich ontwikkeld tot een uniek centrum van zilverambacht, -industrie en -kunst.

We hebben uiteraard het zilvermuseum bezocht, met zijn prachtige sieraden en andere stukken. Ik heb in het verleden een cursus 'Edelsmeden en Emailleren' gevolgd, dus ik weet een heel klein beetje hoeveel werk het allemaal is.

Lees verder

Zandvoort

Woorden waarvan ik niet had gedacht ze ooit uit te spreken, maar ik ben gisteren naar het Circuit Zandvoort geweest. Zo ontzettend niet in mijn comfort zone, ik heb zeer weinig met auto's. Ik heb wel ooit mijn rijbewijs gehaald, maar ben vlak daarna in de binnenstad van Leiden gaan wonen en doe sindsdien eigenlijk alles met fiets & trein. Maar goed, ik was dus op het circuit.

Lees verder

Oculus

Ik had dinsdag op woensdag Abby en Nora te logeren, zoals meestal een keertje tijdens de zomer- en de kerstvakantie. Omdat de meiden alweer wat ouder worden, zijn er ook meer uitjes mogelijk, dus dat is wel erg leuk. Dit keer heb ik ze meegenomen naar het Virtuorium. Hier in Leiden, dus we konden mooi te voet. Hier kun je met een Oculus VR bril samen of in groepsverband allerlei spellen spelen. Je staat overigens wel behoorlijk in het zicht, deels in de etalage van het pand in de Breestraat, maar dat was wel waardoor ik op het idee kwam, ik was er meerdere keren langs gefietst.

Lees verder

Rembrandtdagen

2019 is het 350ste sterfjaar van Rembrandt en dat wordt gevierd. Uiteraard ook in Leiden ('Het is Rembrandt van Rijn, niet Rembrandt van Amstel', zoals de gids van de Singelwandeling onlangs nog benadrukte). Dit weekend in de stad zijn de Rembrandtdagen en in dat kader ben ik vandaag met papa door de stad gedwaald. Onze pittoreske binnenstad leent zich uiteraard erg goed voor deze verkleedpartij. Camera in de aanslag en gaan!

Lees verder

Bijlwerpen

Ik probeer met verjaardagen van intimi meestal iets origineels te bedenken. Zo heb ik Tjerk voor zijn verjaardag in mei een uitje in de vorm van bijlwerpen cadeau gedaan. Uiteraard ook voor mijn eigen vermaak, want ik ga natuurlijk mee! Gisteravond was het dan zo ver, we gingen met de trein naar Delft, voor de gezelligheid ook ons vader meegenomen.

We hadden mazzel, want bij aankomst bleken we de ruimte voor onszelf te hebben. Eerst uitgebreide uitleg over techniek en veiligheid. Het bleek nog best zwaar, maar uiteindelijk erg leuk. We gooiden om en om, eerst met 1 hand, toen met 2. Later nog een extra rondje met een veel lichtere bijl. Ik zeg, kom maar op met die zombie-apocalypse!

Lees verder

Dara

Gisteren naar Amsterdam geweest, naar de voorstelling Voice of Reason van Dara Ó Briain in Carré.

Dara O Briain is a world famous Irish comedian. Known and loved on stage and television alike. He brings his current tour, The Voice of Reason to Amsterdam this May. His humour is one of audience interaction and fast-paced jokes. He regales the audience with risqué stories that bring tears of laughter to the eyes.

Lees verder

Izzard

Had al een tijdje terug kaartjes gekocht voor het optreden van Eddie Izzard, viel nu prachtig in mijn paasvakantie. Omdat we liever het centrum van Amsterdam wilden vermijden, gezocht naar een leuk uitje voor de middag en een plek om fijn te eten. De keus viel op Weesp, waar momenteel in het Gemeentemuseum een tentoonstelling over chocolade is. Fotogeniek stadje bovendien. Helaas werden we getroffen door een flinke regenbui, dus uiteindelijk vrij vroeg plaatsgenomen bij La Ruelle voor een maaltijd.

Lees verder

Brexit

Vanavond naar Joris Luyendijk in de Stadsgehoorzaal in het kader van het Festivalweekend Brexit. 29 maart 2019 is de dag die de Britten in eerste instantie hadden bepaald voor hun vertrek uit de EU. Ondanks dat deze datum is uitgesteld, gaat ons Brexit festivalweekend wél gewoon door. [..] Niemand zag de Brexit aankomen, ook journalist en antropoloog Joris Luyendijk niet. In een speciaal voor Brexit samengesteld theatercollege gaat Luyendijk op vrijdag 29 maart voorbij de bekende verklaringen en geeft hij zijn visie op de meest actuele stand van zaken.

Leeuwarden

Gisteren maar weer eens afgereisd naar het verre noorden. Met een treinkaartje van de Kruidvat best goed te doen. Het doel van deze reis was Rembrandt en Saskia in het Fries museum in Leeuwarden. Mooie tentoonstelling, hoewel ik het aantal Rembrandts uiteindelijk iets vond tegenvallen. We hadden dus wel tijd over om ook de vaste collectie nog even te bekijken, met natuurlijk het zwaard van de Friese held Grutte Pier. Wanneer wordt daar nou eens een goeie film of serie over gemaakt trouwens?

Lees verder

Inchecken

Gisteren naar de voorstelling Inchecken van Anneke van Giersbergen geweest (met Ferry Duijsens op gitaar), in de Stadsgehoorzaal hier in Leiden. Ik wist vooraf niet zo goed wat ik moest verwachten, maar het bleek een erg charmante & sympathieke verzameling liedjes en verhalen te zijn. Zeer de moeite waard!

Anneke van Giersbergen vierde wereldwijd successen met metalpioniers The Gathering, maar muzikaal is ze altijd grenzen blijven verkennen. Met haar kraakheldere stem betovert ze zowel liefhebbers van akoestische luisterliedjes als metalheads. In het theaterconcert ‘Inchecken’ geeft ze een inkijkje in haar leven onderweg en zingt ze akoestische uitvoeringen van songs uit haar 25-jarige carrière.

Anneke van Giersbergen in Stadsgehoorzaal (Leiden) op 31-01-2019:

  • Ih-Ah!
  • Everwake
  • Home Again
  • You Learn About It
  • Zo Lief
  • Circles
  • To Catch a Thief
  • Your Glorious Light Will Shine - Helsinki
  • Home Again

Blast Galaxy

Kerstvakantie, dus Abby & Nora komen gezellig bij mij logeren. Had onlangs van collega Roos gehoord dat de arcade hal Blast Galaxy in Amsterdam erg leuk was, dat leek me wel een passend uitje met deze 2 scherm liefhebbende dames. Dus met de trein naar Amsterdam en vervolgens met de pont naar de NSDM werf aan de andere kant van het IJ.

Lees verder